Het verhaal achter De Baaierd

De Baaierd is een initiatief van Joyce Pijnenburg (Bureau De Filosoof), Marloes Matthijssen (elizee tekst & idee) en Anna de Bruyckere, met als penvoerder Stichting Rimpelingen. Momenteel vormen Joyce Pijnenburg en Anna de Bruyckere de kern van de organisatie. Vrijwillige medewerkers: Micha Braaksma en Jelske Struik.

Wij zetten ons in om een podium en ontmoetingsplaats te realiseren voor Zeeuwse woordkunstenaars in alle genres. Daarbij worden we ondersteund door een capabele jury, bestaande uit Eva Cossee, Floortje Zwigtman, Bram Mvambanu, Willem Huijbreghs en (m.u.v. het jaar 2023) Derk Sauer.

De redactie van het tijdschrift bestaat sinds oktober 2023 uit: Marte Schallenberg, Adriána Kóbor, Tijs van Bragt, Hein van Kemenade, Dianne Hoogstrate, Anna de Bruyckere, Marloes Matthijssen en Joyce Pijnenburg.

Podium voor Zeeuwse schrijvers

Als schrijvers en cultuurprofessionals misten wij een plek in Zeeland waar wij werk konden delen en uit konden wisselen. En dus beginnen we een nieuw verhaal. Er was eens… De Baaierd:

  1.  BAAIERD, m. de ongevormde mengelklomp waaruit naar het boek Genesis de aarde is gevormd; chaos:
    — (fig.) warboel, verwarring.
  2. BAAIERD, m. (-en), (veroud.) passantenhuis, waar behoeftige vreemdelingen tijdelijk onder dak konden komen;
    — (gew.) herberg;
    — (gew.) gelagkamer (Van Dale, 1898)

Wij willen ervoor zorgen dat het Zeeuwse letterentalent aan die chaotische, veelzijdige, vruchtbare bodem ontspruit. Dat doen we middels begeleiding voor beginners, open podia voor beginners én gevorderden, geprogrammeerde vertelvoorstellingen, en een tijdschrift.

Sponsoren

In 2022 werd De Baaierd gesponsord door fonds Samen in Zee en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2023 ontvangen we opnieuw steun van Samen in Zee, en daarnaast van het Letterenfonds, het VSB-fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Frits Lensvelt Stichting, Cultuurfonds Zeelandia, en familiefonds Hurgronje.

Welkom bij de Baaierd!

 

Contact & extra info

De Baaierd is een productie van Stichting Rimpelingen.

KvK: 81737653

BTW-nummer: NL862201470B01

Tel: 06 24880926

E-mail: info@debaaierd.nl