Het verhaal achter de Baaierd

De Baaierd is een initiatief van Joyce Pijnenburg (Bureau De Filosoof), Marloes Matthijssen (elizee tekst & idee) en Anna de Bruyckere, met als penvoerder Stichting Rimpelingen.

Wij zetten ons in om een podium en ontmoetingsplaats te realiseren voor Zeeuwse woordkunstenaars in alle genres. Daarbij worden we ondersteun door een diverse en capabele jury, bestaande uit Eva Cossee, Floortje Zwigtman, Cycz en Derk Sauer.

Podium voor Zeeuwse schrijvers

Als schrijvers en cultuurprofessionals misten wij een plek in Zeeland waar wij werk konden delen en uit konden wisselen. En dus beginnen we een nieuw verhaal. Er was eens… De Baaierd:

  1.  BAAIERD, m. de ongevormde mengelklomp waaruit naar het boek Genesis de aarde is gevormd; chaos:
    — (fig.) warboel, verwarring.
  2. BAAIERD, m. (-en), (veroud.) passantenhuis, waar behoeftige vreemdelingen tijdelijk onder dak konden komen;
    — (gew.) herberg;
    — (gew.) gelagkamer (Van Dale, 1898)

Wij willen ervoor zorgen dat het Zeeuwse letterentalent aan die chaotische, veelzijdige, vruchtbare bodem ontspruit. Dat doen we middels begeleiding voor beginners, open podia voor beginners én gevorderden, geprogrammeerde vertelvoorstellingen, en een tijdschrift.

Sponsoren

In oktober 2021 kregen we bericht: ons pilotproject wordt gesteund door de Provincie Zeeland (fonds Samen in Zee) en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. Nu kunnen we een jaarlang werken aan onze plannen. En tonen de tekenen zich gunstig, dan gaan we natuurlijk gewoon verder in 2023.

 

Welkom bij de Baaierd!