Actueel

b

Inzendingen Tijdschrift De Baaierd 1/#2 2022

Tot 5 oktober kun je jouw tekst(en) inzenden voor het tweede nummer van tijdschrift De Baaierd. Alle genres welkom!
b

Oersoep in Scène: het programma

Op 8 oktober staat hét letterfeest van De Baaierd in het teken van verhalen voor de bühne, met filmmaker Fifi Visser, schrijvers Dianne Hoogstrate en Liesbeth Kooiman, de Zeeuws-Vlaamse muzikaal verteller Anne van Damme en de cabaretier met Zeeuwse wortels en tevens presentator van dienst, Erik van Muiswinkel.
b

8 oktober: Oersoep in Scène

5 x 15 minuten Zeeuwse verhalen met Erik van Muiswinkel, Fifi Visser, Anne van Damme, Liesbeth Kooiman en Dianne Hoogstrate: Oersoep in Scène. Deze editie van hét letterfeest van De Baaierd vindt plaats in Cinecity, Vlissingen. Ticketinfo vind je hier.
b

'Hier blijf ik nog even staan': terugblik op Kraamkamer '22/III, Vlissingen

Vlak voor de zomerstop van De Baaierd kregen alle Zeeuwse woordkunstenaars nog eens de kans om podiumminuten te versieren voor zichzelf. De derde Kraamkamer van '22 bracht weer nieuwe genres naar het Baaierd-publiek.
b

Vergezichten: terugblik op Kraamkamer '22/II, Kortgene

Inspiratie in de vorm van gesproken en gezongen woord, begeleid op harp, gitaar of gewoon met geestdrift: de Kramers op het open podium van De Baaierd op het Eindeloos Eiland Festival konden hun draai wel vinden
b

Baaierdgilde '22/III: gezel Trivo Marjanovic

De derde en laatste Baaierdgezel van '22 is Trivo Marjanovic. Marjanovic zal door een passende meester worden begeleid bij het afmaken van een autobiografische roman.
b

De Kraamkamer op Festival Onderstroom

Dit jaar hijst Festival Onderstroom beginnend talent het Vlissingse podium op. Verse verhalen, ratelende raps en meer - alles uit de Zeeuwse klei getrokken.
b

10 juni: lancering Tijdschrift De Baaierd

Met verhalen, essays, gedichten, rap, beeldtaal en meer is Tijdschrift De Baaierd gewijd aan de vrolijke veelzijdigheid van de Zeeuwse letteren. Op 10 juni verschijnt het eerste nummer!
b

10 juni: Oersoep in Middelburg

Vijf x vijftien minuten Zeeuwse schrijvers in allerlei genres. Cabaret, poëzie, rap, cultuurkritiek en romankunst; gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.
b

18 juni: De Kraamkamer op het Eindeloos Eiland Festival

Welkom bij deze extra sessie van ons open podium, in de frisse eilandlucht van EEF!