Oersoep

Bij Oersoep kun je terecht voor een baaierd aan verhalen: vijf keer vijftien minuten allerhande Zeeuwse letteren. Ze worden verteld en verbeeld en/of getoonzet, door de schrijvers zelf of door een door hen gekozen performer. Tekst, beeld en geluid – alles uit de Zeeuwse klei getrokken.

Twee van de vijf voordrachten zijn van beginners, waaronder de gezellen van het Baaierdgilde. Zij zijn vooraf begeleid door oude rotten, ofwel meesters in het schrijversvak.

b

Oersoep in Zierikzee en Middelburg

5 x 15 minuten Zeeuwse letteren, met onder meer spoken word, fantasy en middeleeuwse dichtkunst. Op 18 en 19 november 2023 serveren we de Oersoep in Zierikzee en Middelburg.
b

Oersoep in Oostburg en Zierikzee

Op 20 en 21 mei landt De Baaierd in Oostburg en Zierikzee. Met 5 x 15 minuten allerhande verhalen vieren we de veelzijdigheid van de Zeeuwse letteren. Schakeringen van schrijfmagie, bij de derde editie van Oersoep!
b

Oersoep in Scène: het programma

Op 8 oktober 2022 staat hét letterfeest van De Baaierd in het teken van verhalen voor de bühne, met filmmaker Fifi Visser, schrijvers Dianne Hoogstrate en Liesbeth Kooiman, de Zeeuws-Vlaamse muzikaal verteller Anne van Damme en de cabaretier met Zeeuwse wortels en tevens presentator van dienst, Erik van Muiswinkel.
b

8 oktober 2022: Oersoep in Scène

5 x 15 minuten Zeeuwse verhalen met Erik van Muiswinkel, Fifi Visser, Anne van Damme, Liesbeth Kooiman en Dianne Hoogstrate: Oersoep in Scène. Deze editie van hét letterfeest van De Baaierd vindt plaats in Cinecity, Vlissingen. Ticketinfo vind je hier.
b

10 juni 2022: Oersoep in Middelburg

Vijf x vijftien minuten Zeeuwse schrijvers in allerlei genres. Cabaret, poëzie, rap, cultuurkritiek en romankunst; gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.
b

De eerste Oersoep wordt bereid

Welkom bij de eerste editie van Oersoep: vijf x vijftien minuten voordracht in een baaierd aan genres. 10 juni '22 in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.