De Kraamkamer

Een vrijplaats om het uit te komen kramen! In de Kraamkamer hoor je verhalen geboren en getogen worden – van beginners tot gevorderden in alle genres. Wie (nog) geen podiumbeest is, kan in twee online workshops alvast oefenen. En zijn de planken je toch nog een stap te ver, dan neem je gewoon een extraverte vriend mee om je tekst te brengen.

Het podium is er voor voordracht en vertelling door Zeeuwse schrijvers, jong en oud, gevorderd en beginnend. In de Kraamkamer hoor je de letteren in de breedste zin des woords, bijvoorbeeld spoken word, poëzie, verhaal, non-fictie, rap of lied.

Elk optreden duurt maximaal vijf minuten. De gastvrouw of -heer interviewt introduceert de deelnemers. Kom je spreken of juist luisteren? Welkom in de Kraamkamer!

b

'Hier blijf ik nog even staan': terugblik op Kraamkamer '22/III, Vlissingen

Vlak voor de zomerstop van De Baaierd kregen alle Zeeuwse woordkunstenaars nog eens de kans om podiumminuten te versieren voor zichzelf. De derde Kraamkamer van '22 bracht weer nieuwe genres naar het Baaierd-publiek.
b

Vergezichten: terugblik op Kraamkamer '22/II, Kortgene

Inspiratie in de vorm van gesproken en gezongen woord, begeleid op harp, gitaar of gewoon met geestdrift: de Kramers op het open podium van De Baaierd op het Eindeloos Eiland Festival konden hun draai wel vinden
b

De Kraamkamer op Festival Onderstroom

Dit jaar hijst Festival Onderstroom beginnend talent het Vlissingse podium op. Verse verhalen, ratelende raps en meer - alles uit de Zeeuwse klei getrokken.
b

18 juni: De Kraamkamer op het Eindeloos Eiland Festival

Welkom bij deze extra sessie van ons open podium, in de frisse eilandlucht van EEF!
b

Duizend bloeiende bloemen: Kraamkamer '22/I, Middelburg

Een open avond van ‘de Zeeuwse herberg voor de letteren’, waar iedereen welkom is met een liefde voor het woord. In het Minitheater in Middelburg. De Kraamkamer, het eerste publieke evenement van De Baaierd, bracht tien geprogrammeerde voordrachten en vijf last-minute durvers tot bij een zeventig koppen sterk publiek.