De Kraamkamer

Een vrijplaats om het uit te komen kramen! In de Kraamkamer hoor je verhalen geboren en getogen worden – van beginners tot gevorderden in alle genres. Wie (nog) geen podiumbeest is, kan in twee online workshops alvast oefenen. En zijn de planken je toch nog een stap te ver, dan neem je gewoon een extraverte vriend mee om je tekst te brengen.

Het podium is er voor voordracht en vertelling door Zeeuwse schrijvers, jong en oud, gevorderd en beginnend. In de Kraamkamer hoor je de letteren in de breedste zin des woords, bijvoorbeeld spoken word, poëzie, verhaal, non-fictie, rap of lied.

Elk optreden duurt maximaal vijf minuten. De gastvrouw of -heer interviewt introduceert de deelnemers. Kom je spreken of juist luisteren? Welkom in de Kraamkamer!

Oproep

De Kraamkamer op Festival Onderstroom

Dit jaar hijst Festival Onderstroom beginnend talent het Vlissingse podium op. Claim je vijf minuten kraamfaam!
b

Duizend bloeiende bloemen: Kraamkamer '22/I

Een open avond van ‘de Zeeuwse herberg voor de letteren’, waar iedereen welkom is met een liefde voor het woord. In het Minitheater in Middelburg. De Kraamkamer, het eerste publieke evenement van De Baaierd, bracht tien geprogrammeerde voordrachten en vijf last-minute durvers tot bij een zeventig koppen sterk publiek.
b

18 juni: De Kraamkamer op het Eindeloos Eiland Festival

Welkom bij deze extra sessie van ons open podium, in de frisse eilandlucht van EEF!
b

15 april: Kraamkamer '22/I

Op 15 april organiseren we de eerste Kraamkamer, in het Middelburgse Minitheater. Ontmoet Zeeuwse schrijvers en laat van je horen!
b

Workshops Kraamkamer '22/1

In voorbereiding op de Kraamkamer organiseren we twee online workshops: een voor rappers, en één voor voordracht in het algemeen.