Baaierdgilde: Redactiesessies

In 2023 zullen nóg meer zaadjes aan de Zeeuwse klei ontspruiten dan in 2022 al gebeurde. In het kader van het Baaierdgilde organiseren we dit jaar meer begeleidingstrajecten, voor meer schrijvers. Behalve in het uitgebreide Gezel & Meester-programma kun je ook nieuwe kneepjes van het vak leren in de Schrijverswerkplaatsen, de Voordrachtwerkplaatsen en de één-op-één Redactiesessies.

Zou je wel een keer met een professioneel redacteur of gevestigd schrijver aan de slag willen? Met iemand die in staat is jouw werk onder een professioneel vergrootglas te houden? De jury van De Baaierd kiest dit jaar acht (beginnende en gevorderde) schrijvers uit voor redactiesessies met specialisten in hun genre en stijl.

De meester in kwestie redigeert en/of corrigeert eerst je tekst, daarna volgt een leergesprek over je krachten en valkuilen. Zo heb je na afloop niet alleen nieuwe kneepjes van het vak geleerd; misschien ligt er ook een mooie basis om een tijdschrift of uitgever aan te schrijven.

Stuur je werk in: de voorwaarden

Beginnende en gevorderde schrijvers in alle genres maken kans. Zolang je in Zeeland woont en denkt nog nieuwe kneepjes van het schrijfvak te kunnen leren, mag je een inzending doen.

Je inzending omvat: een tekstfragment van max. 750 woorden en een toelichtende motivatiebrief  waaruit blijkt dat je je als (beginnend of gevorderd) schrijver verder wilt ontwikkelen (max. 1 A4). De lengte van de uiteindelijk te redigeren tekst zal wat hoger liggen dan je tekstfragment; het gaat in eerste instantie om een indruk. Als het Nederlands je moedertaal niet is, mag je voor dit programma een Engelstalige tekst en brief insturen.

Tot en met 24 mei kun je inzenden naar info@debaaierd.nl. Vermeld graag de programmanaam in de titel van je e-mail: ‘Baaierdgilde: Redactiesessies’. Uiterlijk begin juli hoor je of je geselecteerd bent.

De inzendingen worden niet buiten de organisatie van De Baaierd verspreid. Wij zullen ingezonden teksten nooit publiceren zonder instemming van de auteur.

We zien je werk graag tegemoet! Heb je nog vragen? Mail is welkom (info@debaaierd.nl).