16 december: de Kraamkamer in ’t Beest in Goes

Laatste open podium van ’22: Kraamkamer in ’t Beest

N.B.: Kaartjes reserveren via ’t Beest lukt momenteel niet. Stuur een mailtje naar info@debaaierd.nl en je komt op de gastenlijst!

Ergens halverwege de pepernoten en het kerstbrood nodigt De Baaierd je uit voor de laatste Kraamkamer van 2022. Op 16 december strijkt het open podium neer in ’t Beest in Goes. Pak jij die avond graag je 5 minuten kraamfaam? Geef je dan vóór 12 december op via info @ debaaierd.nl. Op de avond zelf houden we ook enkele plaatsen vrij voor spontane ‘kramers’.

Rijp en groen, alle genres door elkaar
Op de eerdere edities van de Kraamkamer in Middelburg, Kortgene en Vlissingen klonken er al vele stemmen. Van gedichten tot theater, van rap tot verhalen, vertaalkunst of muziek: bij de Kraamkamer is alle woordkunst welkom.

Rijp en groen door elkaar – gezelligheid en inspiratie gegarandeerd. En na afloop een drankje in de bar van ’t Beest.

Tijdschrift De Baaierd #2
Van deze Kraamkamer, tevens het slotevenement van het jaar, maken we een extra groot feest. Baaierdgezel Trivo Marjanovic leest voor uit zijn roman-in-wording. En schrijver Josephine Rombouts, die als Zeeuwse Meester zal worden uitgelicht in tijdschrift De Baaierd, neemt het eerste, extra dikke exemplaar van het tweede nummer in ontvangst. Natuurlijk zal ze ook voorlezen uit eigen werk.

December is geen sinecure, met zijn overdosis dwangrijm aan het begin van de maand en, een paar weken later, zijn zoetsappige clichés over licht en donker. Zorg dus goed voor je literaire gemoed en kom je daarom laven in de Kraamkamer – of je nu meedoet op het podium of graag komt luisteren. Zegt het voort en weest erbij!

Praktisch
Meedoen? Geef je op via
info@debaaierd.nl. Wie het eerst schrijft, die het eerst straalt! Na 7 december ontvang je bericht. Een paar kanttekeningen, wel: Als er meer inschrijvers dan plekken zijn, kiezen we voor een mix van genres en Baaierd-bekenden en -onbekenden. Én, we houden twee plaatsen vrij voor spontane kramers. 

Wie wil, kan vooraf nog oefenen en voordrachttips ophalen. We organiseren twee voorbereidende workshops, op 8 december (met voordrachtskunstenaar en presentator Anna de Bruyckere) en 13 december (met rapper Cycz) om 20u, live of online – dat laten we nog afhangen van de inschrijvingen. Lees er hier meer over. 

Kom je luisteren en kijken? Alle liefhebbers van de letteren in de breedste zin des woords zijn van harte welkom! Meld je aan via info@debaaierd.nl.

Vrijdagavond 16 december 2022, 20u – 22.15u (inloop 19.30u): ’t Beest (Beestenmarkt 3, Goes)