Baaierdgilde ’22/III: gezel Trivo Marjanovic

Begin juni heeft onze jury de derde en laatste Baaierdgezel van 2022 geselecteerd, en daarnaast drie schrijvers die in het najaar een kwartier Oersoep zullen gaan invullen.
 
De nieuwe deelnemer aan het Baaierdgilde wordt kunstenaar Trivo Marjanovic, en in de komende edities van Oersoep zullen we ook werk zien en horen van schrijvers Willem van Vliet, Dianne Hoogstrate en Liesbeth Kooiman
 
We introduceren Baaierdgezel Trivo Marjanovic. De Vlissingse kunstenaar zond voor het Baaierdgilde een hoofdstuk in van een roman over een drugskoerier wiens eerste missie niet bepaald vlekkeloos verloopt. “Schrijven is het licht schijnen op dingen die de aandacht verdienen,” vindt Marjanovic, en de roman licht inderdaad aspecten uit die in films en series over zulke onderwerpen niet gauw aan bod komen. Hoe is het bijvoorbeeld om je, als het ware plotseling, crimineel te voelen? 
De jury vond het onderwerp origineel en de verteltrant realistisch en urgent. Men zag weliswaar een aantal verbeterpunten, maar ook de potentie van een goed geschreven, boeiend verhaal. Een ideale inzending voor het Gilde, dus.
 
Marjanovic heeft al verschillende versies van de roman gemaakt, maar denkt dat hij gebaat zou zijn bij begeleiding. Behalve op het niveau van taal en zinsconstructie kan hij coaching gebruiken bij typische elementen van de roman, zoals vertelperspectief, opbouw en gelaagdheid.
 
Gezel Marjanovic gaat binnenkort kennismaken met een meester in het genre. In het tweede nummer van tijdschrift De Baaierd verschijnt een stuk van zijn hand – en we zullen hem zien en horen tijdens een van de najaarsedities van Oersoep.
 
Marjanovic’ schilderwerk kun je alvast zien op zijn website