Voordrachtwerkplaats met Willem Huijbreghs

Wat kun je doen om je zeggingskracht te vergroten? Hoe praat je harder, hoe ga je zenuwen te lijf? En hoe werk je strategisch aan je online zichtbaarheid? De Baaierd schakelt de professionele hulptroepen in: regisseurs, meesterschrijvers, adviseurs en echte podiumbeesten, die zich verdiepen in jouw wensen en je helpen aan meer zelfvertrouwen of skills.

‘Activeren!’ met Willem Huijbreghs

De eerste Voordrachtwerkplaats is op 15 juli en wordt begeleid door een ‘ouwe rot’ in het theatervak: Willem Huijbreghs. Huijbreghs studeerde in de jaren tachtig af als toneelregisseur en theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en werkt al meer dan 40 jaar in de Zeeuwse theater- en cultuursector en momenteel loopt zijn derde huiskamervoorstelling: De Eeuw van De Leeuw.

Voor deze doorgewinterde regisseur geldt op de podium hetzelfde devies als in een tekst: ‘Activeren!’ In deze Voordrachtwerkplaats leer je hoe je een tekst stevig kunt laten landen in ‘hier en nu’. “Jij bent zender, het publiek is ontvanger en je bouwt samen een relatie op,” aldus Huijbreghs; samen met de andere deelnemers ga je je oefenen in die relatie. Na afloop weet je hoe je je voordracht kleur en kadans kunt geven, hoe je spannende stiltes kunt laten vallen en waar je stevige accenten kunt leggen.

Doe je mee?

Deze Werkplaats vindt plaats op 15 juli, van 14.30u tot 16.30u, aansluitend op de eerste Schrijverswerkplaats voor schrijvers, die ook wordt begeleid door Willem Huijbreghs.

Locatie: Theaterproductiehuis Zeeland, hoogstraat 18-20, Middelburg.

Beginnende en gevorderde schrijvers, liedtekstschrijvers, rappers, essayisten: alle soorten pennen kunnen meedoen en deelname is kosteloos. Inschrijven graag via info@debaaierd.nl.

Er is plaats voor twaalf deelnemers. Doe je ook mee aan de Schrijverswerkplaats? Dan krijgt je inschrijving voor deze Voordrachtwerkplaats voorrang.