Baaierdgilde: Miniproducties

Dit jaar (2023) selecteert de jury van De Baaierd acht voorstellen voor miniproducties: kortlopende samenwerkingstrajecten tussen schrijvers onderling of tussen schrijvers en andere professionals.

Geef je werk een nieuwe jas: werk samen met een kunstenaar of een (professioneel of beginnend) regisseur, acteur, of technicus, leer over nieuwe media en van elkaar. Of maak samen met een andere schrijver een nieuwe tekst. Door je te bekwamen in andere werk- en presentatievormen, kun je je schrijfwerk op een nieuwe manier aandacht geven.

Onder ‘miniproductie’ kun je van alles verstaan. Bijvoorbeeld een poster met een gedicht en passende afbeelding, een getweeën geschreven verhaal, een pilotaflevering voor een podcast of hoorspel, een voordrachtvideo, een opname van een lied… Er is, kortom, een baaierd aan opties.

Voor alle acht te selecteren producties is een budget van 300 euro beschikbaar, om uit te geven aan materiaal, de werktijd van je partner en/of je eigen schrijf(werk-)tijd.

Aan alle miniproducties wordt na afloop aandacht besteed op de sociale media en in de nieuwsbrieven van De Baaierd. Misschien vormt je productie bovendien een mooie basis voor een stuk in ons tijdschrift.

Stuur je plan in: de voorwaarden

Zolang je in Zeeland woont en schrijft, kun je een inzending doen. Alle denkbare genres zijn welkom. Of je gisteren begonnen bent of al jaren schrijft, doet er ook niet toe. Als het Nederlands je moedertaal niet is, mag je voor dit programma een Engelstalige tekst inzenden.

Je inzending bestaat uit een fragment van je schrijfwerk van ongeveer 500 woorden en een toelichting van maximaal 1 A4. Het ingestuurde fragment hoeft niet per se de tekst te zijn die je in de voorgestelde miniproductie wilt verwerken. De toelichting bevat een korte cv, een schets van je plan en een begroting. Idealiter heb je al afspraken gemaakt met een eventuele samenwerkingspartner, maar als dat niet zo is, kun je toch inzenden. (Als je voorstel wordt geselecteerd, helpt de organisatie van De Baaierd je dan aan een passende partij.) De jury zal letten op tekstkwaliteit, originaliteit en uitvoerbaarheid.

Tot en met 24 mei kun je je voorstel opsturen naar info@debaaierd.nl. Vermeld graag de programmanaam in de titel van je e-mail: ‘Baaierdgilde: Miniproducties’. Uiterlijk begin juli hoor je of je aan de slag kunt.

De inzendingen worden niet buiten de organisatie van De Baaierd verspreid. Wij zullen ingezonden teksten nooit publiceren zonder instemming van de auteur.