Voordrachtwerkplaats met Oscar Postema: loskomen van je tekst

Wat kun je doen om je zeggingskracht te vergroten? Hoe werk je aan je online en offline zichtbaarheid, aan je stem, je podiumaanwezigheid? De Baaierd schakelt de professionele hulptroepen in die zich verdiepen in jouw wensen en je helpen aan meer zelfvertrouwen of skills die goed van pas komen als schrijver.

Tijdens de Voordrachtwerkplaats op woensdag 6 maart geeft meester van dienst Oscar Postema je tips en trucs mee om een eigen tekst zo uitnodigend mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Kom van dat papier los!

Postema is vanaf zijn achttiende geïnteresseerd in het theater. Door te werken met goede regisseurs groeide hij uit tot een professioneel acteur en jeugdtheatermaker. In 1998 speelde hij in het gezelschap Het Hondje van de Ruyter, daarna bij Theater Kwark. Met Theaterloods-B, zijn huidige gezelschap, maakte hij onder meer De verschrikkelijke badmeester en Het water is over de dijk. Ook is hij groepsleerkracht op een basisschool (Schouwen-Duiveland).

Postema nodigt je uit om je eigen tekst mee te brengen en om daar vervolgens van los te leren komen. Niets zo oninteressant als een voorlezende schrijver wiens ogen aan het papier geplakt blijven, en wiens verhaal enkel in zijn hoofd leeft. En al doende leert men, dus hop hop, een voor een dat (oefen)podium op!

Hoe en voor wie?

Al is de meester van dienst zelf theatermaker, deze werkplaats zal nuttig zijn voor alle schrijvers die wel eens een podium betreden. Dichter, prozaïst, beschouwer, cabaretier, zanger, wat-dan-ook: Postema denkt met jou en jouw tekst mee.

En dan maakt niet uit of je het voor het eerst probeert of juist al bakken met ervaring hebt en op zoek bent naar de fijne kneepjes.

Doe je mee?

Deze Werkplaats vindt plaats op woensdag 6 maart van 20u tot 22u bij Porgy en Bess, Noordstraat 52, Terneuzen. Schrijvers van alle niveaus kunnen gratis meedoen.

Wil je erbij zijn, schrijf dan vóór vrijdag 1 maart een mailtje naar info@debaaierd.nl met

  • je naam
  • leeftijd
  • woonplaats en
  • het genre waarin je het meest schrijft.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, op volgorde van binnenkomst.

Heb je vragen vooraf? Stuur een mailtje en we denken met je mee.