Vind je weg in het literaire landschap: Voordrachtwerkplaats met Marte Schallenberg

Wat kun je doen om je zeggingskracht te vergroten? Hoe werk je aan je online en offline zichtbaarheid, aan je stem, je podiumaanwezigheid? De Baaierd schakelt de professionele hulptroepen in die zich verdiepen in jouw wensen en je helpen aan meer zelfvertrouwen of skills die goed van pas komen als schrijver.

Tijdens de Voordrachtwerkplaats op donderdag 28 maart geeft meester van dienst Marte Schallenberg je haar know-how én persoonlijk toegespitste tips mee om je weg door het literaire landschap te vinden.

Uitleg, smakelijke anekdotes én tijd voor jouw vragen

Okee, wat een uitgeverij is, weten de meeste mensen wel. Maar wat ze nu precies doen… En als er smalend wordt gesproken over slush piles, wat wordt er dan bedoeld? Of hoe zit het met literair agenten, literaire tijdschriften en media-aandacht?

Bereid je voor op een avond vol inzicht over het literaire landschap en hoe aldaar de hazen lopen, gelardeerd met smakelijke anekdotes over het boekenvak – de miskleunen en de onverwachte successen, de grote ego’s en de zonderlingen. En natuurlijk veel aandacht voor de vraag: waarlangs zou jouw weg door dat literaire landschap jou kunnen voeren?

Meester van dienst Marte Schallenberg put voor haar uitleg, verhalen en meedenkerij uit haar eigen ervaring in het boekenvak. Ze werkte o.a. voor de CPNB (stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, oftewel: de club die de meeste mensen kennen als organisator van de Boekenweek en het Boekenweekgeschenk) en literair tijdschrift hard//hoofd.

Hoe en voor wie?

In het eerste gedeelte van de Werkplaats zet Schallenberg de belangrijkste elementen van het boekenvak uiteen, waaronder uitgeverijen en hun profiel, literair agenten, literaire tijdschriften en PR en media. In het tweede gedeelte ga je met Schallenberg en de andere deelnemers in op jouw werk, vragen en mogelijkheden.

Let op: het gaat in deze Voordrachtwerkplaats dus niet om de kwaliteit van wat je schrijft. Het is geen literaire redactieworkshop of beoordeling. Het gaat echt over het literaire landschap op zich en hoe je je daarin kunt bewegen. En dat is interessant zowel voor schrijvers die al een tijd bezig zijn als voor absolute beginners.

Doe je mee?

Deze Werkplaats vindt plaats op donderdag 28 maart van 20u tot 22u bij boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Goes. Schrijvers van alle niveaus kunnen gratis meedoen.

Wil je erbij zijn, schrijf dan uiterlijk maandag 18 maart een mailtje naar info@debaaierd.nl met

  • je naam
  • leeftijd
  • woonplaats en
  • het genre waarin je het meest schrijft.

Na inschrijving ontvang je een paar vragen per mail over jouw schrijverschap, ambities en wat je graag zou willen weten, ter voorbereiding op de werkplaats.

Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij. Kun je er niet in levenden lijve bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar Martes uitleg? Stuur ook dan uiterlijk 18 maart een mailtje, dan kun je het eerste deel van de werkplaats volgen via Zoom.