De literaire lezing: voordrachtwerkplaats met Josephine Rombouts

Wat kun je doen om je zeggingskracht te vergroten? Hoe werk je aan je online en offline zichtbaarheid, aan je stem, je podiumaanwezigheid? De Baaierd schakelt de professionele hulptroepen in die zich verdiepen in jouw wensen en je helpen aan meer zelfvertrouwen of skills die goed van pas komen als schrijver.

De meester van dienst, Josephine Rombouts, geeft je tijdens de Voordrachtwerkplaats op donderdag 22 februari een kijkje in de keuken van een literaire lezing.

Voorbij die rode koontjes en hoge adem

Heb je een boek geschreven, dan word je wellicht uitgenodigd om een lezing te geven. Fantastisch! Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Rombouts biedt je een shortcut: de trucjes en wijsheden die je anders zou ontdekken nadat je tien keer zenuwachtig achter een katheder bent gaan staan, compleet met rode koontjes en hoge adem, geeft zij je cadeau.

Die meestertitel kreeg ze namelijk niet voor niets. Rombouts gaf na haar eerste boek zo’n 80 lezingen in twee jaar. Als je, net zoals zij, ervaring hebt met toneel en weet hoe je je stem moet gebruiken, helpt dat natuurlijk. Maar horen van een professional waarmee je rekening moet houden en voor welke verrassingen je kunt komen te staan, dat helpt ook erg.

Hoe en voor wie?

Niet alle schrijvers worden zo vaak uitgenodigd, ook als ze een prachtig boek schrijven. Bovendien schrijf je misschien nog niet zo lang, of zou je een uitnodiging voor een lezing hoe dan ook afslaan. Maar ook als jouw ‘lezingen’ zich voorlopig beperken tot kroegpraat of borrels met vrienden, steek je ongetwijfeld van alles op tijdens deze Voordrachtwerkplaats. Leuk wordt het sowieso, want Rombouts is dankzij al haar ervaring een boeiende verhalenverteller.

Tijdens het eerste deel van de Werkplaats krijg je uitleg en Rombouts’ ervaringsverhalen te horen. Tijdens het tweede deel ga je ter plekke iets schrijven en oefenen met presenteren.

Doe je mee?

Deze Werkplaats vindt plaats op donderdag 22 februari bij De Drvkkery in Middelburg, van 20u tot 22u. (De dag voordien geeft Rombouts ook een Schrijverswerkplaats, wist je dat al?) Schrijvers van alle niveaus kunnen gratis meedoen.

Wil je erbij zijn, schrijf dan vóór 15 februari een mailtje naar info@debaaierd.nl met

  • je naam
  • leeftijd
  • woonplaats en
  • het genre waarin je het meest schrijft.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, op volgorde van binnenkomst. Doe je ook mee aan de Schrijverswerkplaats op woensdag 21 februari? Dan krijgt je inschrijving voor deze Voordrachtwerkplaats voorrang.