Voordrachtwerkplaats met Marcel Kentin: een goed portret

Wat kun je doen om je zeggingskracht te vergroten? Hoe praat je harder, hoe ga je zenuwen te lijf? En hoe werk je strategisch aan je online zichtbaarheid? Tijdens de Voordrachtwerkplaatsen schakelt De Baaierd professionele hulptroepen in: regisseurs, meesterschrijvers, adviseurs en echte podiumbeesten, die zich verdiepen in jouw wensen en je helpen aan meer zelfvertrouwen of skills.

 

Het auteursportret, met Marcel Kentin

Een goed portret, in woord én beeld, geeft schrijvers zichtbaarheid van het soort dat hun schrijverschap dient, ongeacht het genre waarin ze zich uitdrukken. Hoe kom je tot een foto en een paar zinnen, online of op papier, die een goede eerste indruk geven van wat je te vertellen hebt?

De Middelburgse fotograaf Marcel Kentin studeerde aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag. Een klassieke vakidioot, zegt hij zelf. Sinds 2004 werkt Marcel als zelfstandig fotograaf, zowel autonoom als in opdracht, met een voorliefde voor portretten. “Je ziet dat gevestigde auteurs heel wat durven, in hoe ze zich laten portretteren,” aldus Marcel. “Denk aan poses, visagie, attributen. Beginnende schrijvers proberen juist hun ernstige kant te laten zien. Ze willen vooral serieus genomen worden. Dat gaat dan soms weer ten koste van het artistieke.” Voor De Baaierd schiet Marcel het portret van de deelnemende schrijvers. Klassiek, mét een intrigerend randje.

Zeg het met beeld én woord: de ‘auteursbio’

Het zou geen werkplaats zijn als het alleen om mooi opzitten ging. In de week voorafgaand aan de Werkplaats lever je per mail een eerste versie van je geschreven auteursbio in: een beknopte formulering van je schrijverschap: je ervaring, ambities, stijl, etc. Voor en na het poseren voor de camera ga je ter plekke, samen met andere schrijvers, aan de slag om die versie van je geschreven auteursbio verder aan te scherpen. Aan het einde van de Werkplaats lever je een herziene bio in. Na afloop zorgt De Baaierd voor laatste feedback

(Geen idee hoe je zo’n auteursbio schrijft? We sturen alle deelnemers bij inschrijving wat tips door.)

 

Doe je mee?

*Deze werkplaats is inmiddels vol. Wij houden je op de hoogte van een eventueel vervolg.*

Deze werkplaats vindt plaats op 18 oktober, van 18u tot 22u30 in de Muziekkazerne aan marconiweg 4, in Vlissingen. Na aanmelding zul je in overleg worden ingedeeld in een tijdslot van een uur.

Beginnende en gevorderde Zeeuwse rappers, fictieschrijvers, liedtekstschrijvers, essayisten: alle soorten pennen kunnen meedoen. Inschrijven graag via joyce@debaaierd.nl.

Heb je nog niet eerder bij De Baaierd op het podium of in het tijdschrift gestaan? Stuur dan max. 3 voorbeelden van je werk mee en vertel in max. 200 woorden waarom deze werkplaats een goede stap is voor jou. (En als je al een auteursbio hebt, lezen we die ook graag!)

Er is plaats voor twaalf deelnemers, op volgorde van inschrijving. Deelname is in principe kosteloos, maar een bijdrage wordt gewaardeerd. Hierover lees je meer in het aanmeldingsmailtje.