Vacature: redacteur

Je houdt ervan om teksten in allerlei genres te lezen en to-the-point te formuleren wat de sterke en zwakke punten zijn. Je hebt oog voor kwaliteit, de mate van ervaring van een schrijver, de vrolijke veelzijdigheid van een tijdschriftnummer en bent bereid deze punten mee te laten wegen in je oordeel. En je kunt aardig inschatten wanneer je andere redacteurs, die meer verstand hebben van een literair genre moet uitdagen of juist volgen in hun standpunt.

Misschien heb je wel interesse om de nieuwe redacteur van tijdschrift De Baaierd te worden!

Stuur vóór 15 september een mailtje (max. 500 woorden) naar info@debaaierd.nl waarin je uitlegt waarom deze taak jou aanspreekt en jij de geschikte persoon bent om hem op te pakken. Ook als je eerst nog wat vragen wil stellen, zien we je bericht graag tegemoet.

Als je wordt uitgekozen, verwachten we dat je in oktober de flexibiliteit en tijd hebt om inzendingen te lezen en de redactievergadering (live of digitaal) bij te wonen. Voor de voorbereiding en vergadertijd ontvang je een vrijwilligersvergoeding of boekenbon van 200 euro. Voor eventueel redactiewerk na afloop word je op uurbasis betaald.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een profiel dat afwijkt van de huidige redactie.