Spreken en zwijgen, stilte en taal: Kraamkamer #4 komt eraan

Op zaterdagavond 9 december opent het Terneuzense cultuurpodium Porgy en Bess de deuren voor de laatste Kraamkamer van 2023. Zeeuwse woordkunstenaars aller windstreken, weest welkom! En Zeeuwse woordkunstliefhebbers, wrijft maar alvast in de handjes!

 

Gildewerk én niet-Gildewerk

De Kraamkamer is het open podium van Zeeuws letterenplatform De Baaierd. Speciale aandacht zal uitgaan naar enkele schrijvers die eerder dit jaar van de Baaierdjury een redactiesessie of middelen voor samenwerking toegewezen kregen. Wat is daaruit voortgekomen?

Maar ook niet-deelnemers aan het Gilde zijn welkom! Elke performer heeft vijf minuten de tijd om werk te laten horen. Gedichten, verhalen, liedjes, rap, essayistiek, cabaret: op één wervelende avond volgen allerlei genres elkaar op. Genres, maar ook leeftijden, ervaring en mate van plankenkoorts – alleen al omwille van de afwisseling is het elke Kraamkamer opnieuw genieten.

 

Spreken is zilver

Heb jij wel oren naar die vijf minuten podiumtijd? Mail dan uiterlijk zondag 3 december je naam, leeftijd, woonplaats en genre van je teksten naar info@debaaierd.nl.

Of kom niet spreken, maar zwijgen… Een aandachtig publiek is goud waard voor woordkunstenaars, zowel voor door de wol geverfde artiesten als voor nieuwelingen – en wij zorgen ervoor dat deze avond je aandacht waard zal zijn!

Entree is vrij.

 

Wanneer: 9 december, inloop 19u30; aanvang 20u, einde 22u.
Waar: Porgy en Bess, Noordstraat 52, Terneuzen.
Voor wie: iedereen!

Als er meer inschrijvers dan podiumplekken zijn, houden we rekening met datum van inschrijving en een vrolijke mix van genres en leeftijden. Op maandag 4 december krijg je definitief bericht of je verzekerd bent van je podiumplek.