Schitteren in de Scheldestad: Kraamkamer #2

Kraamkamer x Festival Onderstroom

Vorig jaar werd de Kraamkamer op Festival Onderstroom een zonnig feest. Er schalde van alles over het oude Scheldeterrein: rap, vertaalkunst, poëzie en ander woordkunstigs dat nauwelijks onder een genre te vatten viel. Iets nog eens dunnetjes overdoen, daar doen we niet aan. Maar dubbel en dwars? Jazeker! Blokkeer vrijdagavond 7 juli maar alvast in je agenda.

Beproefd concept

De Kraamkamer is het open podium van De Baaierd, de reizende herberg voor de Zeeuwse letteren. Alle deelnemers aan de Kraamkamer krijgen vijf minuten de tijd om hun woordkunsten te vertonen. Een zogenaamde ouwe rot in het vak, die dubbel zoveel tijd krijgt, opent de avond.

De opvolger van Mels Hoogenboom, de ouwe rot die het Onderstroom-publiek vorig jaar een heleboel van zijn scherpe, geestige en ontroerende kortverhaaltjes voorlas? Dat zijn er deze avond zelfs twee! Vlissingse schrijver, journalist en poëziebevorderaar pur sang Joep Bremmers trapt de avond af met ‘What The Sea Throws Up at Vlissingen’ van Allen Ginsberg, dit jaar precies 40 jaar oud. De Middelburgse rapper en spoken word-artiest Qube, die deze maand zijn debuutalbum Synthetische speeltuin uitbracht, sluit de avond af.

Een plekje in de stoet

Tot 21 juni konden Zeeuwse woordkunstenaars van allerlei pluimage, genres, leeftijden en niveaus zich opgeven. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten, maar op de avond zelf hebben we altijd een paar last minute-plekken te vergeven. Of heb je zin om gewoon te komen kijken? Schuif dan even voor 19.30u aan.

Wanneer: 7 juli, 19.30u-21.30u. Waar: Oude Markt, Vlissingen. Voor wie: iedereen! Bij vragen: info@debaaierd.nl

Als er meer inschrijvers dan podiumplekken zijn, houden we rekening met datum van inschrijving en een vrolijke mix van genres en leeftijden. Op 22 juni krijg je bericht of je verzekerd bent van je podiumplek.