‘Ennn… actie!’ Kraamkamer #3 op Film by the Sea

Op vrijdagavond 15 september beklimt wederom een vrolijke veelheid woordkunstenaars het podium van De Baaierd. De Kraamkamer strijkt neer op letterenlievend filmfestival Film by the Sea. Het thema van deze Kraamkamer is daarom ook ‘Ennn… actie!’

Ennn… kramen!

De Kraamkamer is het open podium van Zeeuws letterenplatform De Baaierd. Alle deelnemers aan krijgen vijf minuten de tijd om hun woordkunsten te vertonen. Allerlei genres, ervaringsniveaus en achtergronden komen voorbij! Een zogenaamde ouwe rot in het vak, die dubbel zoveel tijd krijgt, opent de avond. Dit keer is dat de van oorsprong Zeeuws-Vlaamse Marnix Ruben, de scenarioschrijver en filmmaker van wie de film “De bloedkoralen van de Bastaard” tijdens deze editie van Film by the Sea in première ging. (En die film draait nog, op de zaterdag en zondag na ons open podium.)

Klappers alom

‘En… actie’? De filmklappers kunnen een avondje op de plank blijven liggen. Actie is immers ook in de woordkunst een belangrijk ingrediënt, of je nu scenario’s of verhalen schrijft, rapt of zingt, of gedichten of essays vervaardigt. Kom jij laten horen wat voor daden en verwikkelingen aan jouw fantasie ontspruiten? Of hoe een wereld zónder actie eruit zou zien, in jouw verbeelding?

Alle bijdragen, sterk of losjes geïnspireerd op het thema, zijn van harte welkom. Net als klapperende oren en applaudisserende handen in het publiek!

Een plekje op het storyboard

Ben jij een Zeeuwse woordkunstenaar – dichter, essayist, fictieschrijver, liedschrijver, rapper of zelfs scenarist – en heb je zin om mee te doen? Stuur uiterlijk 6 september een mailtje naar info@debaaierd.nl met je naam, leeftijd, woonplaats en het genre waaronder je teksten vallen. Weet je het nog niet zeker, dan kun je je op de avond zelf opgeven voor een van de paar last minute-plekken.

Heb je zin om gewoon te komen kijken? Welkom!

Wanneer: vrijdag 15 september, 19.30u-21.30u. Waar: Cinecity zaal 6, spuikomweg 1, Vlissingen (Film by the Sea).

Aan de bezoekers: toegang is vrij. Als je zeker wilt zijn van een plekje in de zaal, kun je alvast voor 0 euro een kaartje ‘kopen’ via het kassasysteem van Film by the Sea. Ook op de avond zelf kun je zo’n kaartje nog bij de kassa krijgen.  

Aan de kramers: Als er meer inschrijvers dan podiumplekken zijn, houden we rekening met datum van inschrijving, en een vrolijke mix van genres en leeftijden. Vanaf 8 september krijg je bericht of je verzekerd bent van je podiumplek.