De Kraamkamer op Festival Onderstroom

Dit jaar hijst Festival Onderstroom beginnend talent het Vlissingse podium op. Onder de Scheldekraan op Het Dok staat de Kraan van Beloftes. De Baaierd programmeert er een open podium: een Kraamkamer voor Zeeuws schrijftalent.

Op 10 juli van 15.00u tot 17.00u luister je onder de Kraan van Beloftes naar verse verhalen uit de pen van beginnende schrijvers. Gedicht, essay, rap, lied, cabaret, vertaling: alles uit de Zeeuwse klei getrokken. Elke kramer heeft vijf minuten spreektijd en de voordrachten worden ingeleid door de gastvrouw, dichter Anna de Bruyckere. Welkom bij de Kraamkamer!

Oproep aan beginnende schrijvers:
Schrijf je zelf? Als je in het genre van woordkunst nog niet eerder hebt gepubliceerd (via bijvoorbeeld een uitgeverij of platenmaatschappij), ben je van harte welkom op het podium. Reserveer je vijf minuten kraamfaam via info @ debaaierd.nl. Aanmelden kan tot en met 3 juli, zolang er plaats is. Voor de spontane beslissers worden een paar plaatsen vrijgehouden.

We organiseren in aanloop naar het festival een workshop voor rappers en, als de behoefte er is, een algemene voordrachtsworkshop. En zijn de planken je toch nog een stap te ver, dan neem je gewoon een extraverte vriend mee om je tekst te brengen. Stuur een mailtje en je wordt op de hoogte gehouden.

De Baaierd is een nieuw platform voor de letteren in de breedste zin des woords – door vele soorten Zeeuwen, en vóór vele soorten Zeeuwen.

Welkom bij de Kraamkamer op Festival Onderstroom!