Baaierdgezellen ’22/I en ’22/II bekend

En de eerste gezellen zijn… Hanneke Middelburg en Marielja ten Bruggencate – de Geus!

Over Marielja (yound adult historisch proza) zei de jury: “Sterke historische setting, mooi gedoseerd, geen geschiedenislesjes. Knap gedaan, goed opgebouwd. Weet ze de lezer de hele roman lang geboeid te houden?” En: “Ik werd meegenomen in dit Zeeuwse verhaal. Mooie uitdrukkingen, al in de eerste zinnen.”

Over Hanneke (poëzie): “Een dichteres met een voorkeur voor het absurde, wat resulteert in poëzie die bijzonder eigen, vervreemdend en licht macaber is. De betekenis van de gedichten valt niet altijd te beredeneren, maar wel aan te voelen: hij ligt als het ware vlak onder de huid. (…) Misschien kan de Baaierd haar steunen in het ontwikkelen van haar talent in de breedte.”

Binnen een maand gaan Hanneke en Marielja ieder in gesprek met een gildemeester, ofwel een oude rot: een in hun genre ervaren schrijver, die hun wat specifiek bij hun leervragen aansluitende, fijne kneepjes van het vak zal kunnen leren.

In de lente brengen de gezellen hun teksten in ca. 15 minuten op het podium (bij het programma Oersoep), en van beiden zal werk verschijnen in het eerste nummer van het tijdschrift van de Baaierd.