15 april: Kraamkamer ’22/I

Op 15 april organiseren we de eerste Kraamkamer, het open podium voor alle mogelijke Nederlandstalige woordkunstenaars van Zeeuwse bodem. Ontmoet andere schrijvers en laat je horen!

Iedere deelnemer krijgt vijf minuten spreektijd. Circa tien voordrachten plannen we vooraf al in en vijf plekken zijn voor spontane beslissers. Wil je voordragen, weet je het nog niet zeker, of wil je komen luisteren? Welkom.

Bij het programmeren van de tien al in te plannen voordrachten houden we rekening met twee factoren. Vroege inschrijvers gaan in principe voor, maar daarnaast zullen we pogen het podium divers te bemensen: met verschillende genres en schrijvers met uiteenlopende achtergronden, leeftijden en ervaringsniveaus – want de Baaierd staat voor de vrolijke veelzijdigheid van de Nederlandse letteren.

Woon je niet (meer) in Zeeland maar heb je wel banden met het Zeeuwse slib? Ook dan kun je je tekst komen laten horen. En als het Nederlands je moedertaal niet is kun je in het Engels voordragen.

Het programma duurt anderhalf uur, gevolgd door een borrel. (Het eerste drankje krijg je van ons.) Locatie: het Middelburgse Minitheater, Verwerijstraat 53 (op hetzelfde terrein als dat van Stichting Padma). Inloop 19.30u, aanvang 20.00u.

Inschrijven kan tot de dag zelf, zolang er plaats is. Graag via e-mail: info@debaaierd.nl. Geef dan ook door of je gasten meeneemt.

En ten slotte: wil je eerst oefenen en leren van een professionele voordrachtskunstenaar? Schrijf je dan in voor een van onze kosteloze workshops! En vind je het podium echt helemaal niks? Misschien wil iemand anders jouw tekst op 15 april voor je voordragen.