De Schouw: oproep

Tijdens Festival Film by the Sea kunnen schrijvers hun eigen filmpjes of kortfilms vertonen bij de Schouw van De Baaierd.

Alle mogelijke filmpjes zijn welkom, zolang ze iets van het schrijverschap laten zien. Denk aan korte fictiefilms, scènes, documentaires, stop-motionverhalen en mono- of dialogen. Maar ook aan: videoclips, cabaretfragmenten of audio-opnames van gedichten, tirades en literaire brieven met abstract of figuratief videomateriaal.

Ben je nog maar net met film begonnen? Volgens ons is dat geen probleem. Net als de Kraamkamer is de Schouw er voor beginners en gevorderden, en dat vermelden we ook in de aankondigingen. Heb je een plan voor een film, maar nog niet de middelen om het helemaal uit te voeren? We dagen je uit om bijvoorbeeld een eerste scène te maken en te ontdekken of je idee werkt. Ook werk in ontwikkeling is welkom, net als samenwerkingen tussen meerdere schrijvers of tussen schrijvers en videomakers, kunstenaars, muzikanten en/of technici.

De voorwaarden:

  • Je filmpje duurt maximaal vijf minuten;
  • Je woont in of komt uit Zeeland;
  • Je video behelst geen inbreuk op auteursrecht. (Zie voor uitleg bijv. deze website, punt 4 en 5.)

Je kunt je filmpje (liefst een MP4-bestand) tot uiterlijk 31 augustus insturen naar info@debaaierd.nl. Gebruik daarbij graag een Wetransfer-link. Als er veel inzendingen binnenkomen stelt De Baaierd mogelijk een selectieprocedure in en wordt de redactie van het tijdschrift, of de jury, gevraagd een keuze te maken. Maar we gaan ervan uit dat we ruimte kunnen maken om alle ingezonden filmpjes te laten zien. Heb je vragen over de mogelijkheden of het insturen? Stuur een mailtje naar info@debaaierd.nl.

De Schouw vindt plaats op 9 september in Cinecity Vlissingen (Spuikomweg 1), zaal 6. Inloop 19u, aanvang 19u15, einde 21u. Bezoekers kunnen via de website van Film by the Sea of aan de kassa een gratis kaartje bemachtigen.